Shopping Cart

Ring oss på 48 6000 90

Hentelager i Solbergelva v/Drammen

PAB – Madrasshygienet

madrasshygiene

Det er ingen andre steder som ufordrer vårt immunforsvar mer enn kombinasjonen av madrasser og puter. (Kilde: Dr. Philip Tierno, professor i mikrobiologi ved New York University og forfatter av boken “The Secret Life of Germs”)

Vi er i nær kontakt med våre senger mange timer hver natt og god madrasshygiene er derfor en viktig side av god og helsebringende søvn. Det finnes mange produkter for å rengjøre våre oppholdsrom og bad, men svært få produkter som effektivt adresserer de helseutfordringene som finnes i det rommet som har flest mikroorganismer nest etter kjøkkenet.

Problemet…

Vi setter mye inn på en høy standard av personlig hygiene… men vi overser viktigheten av å opprettholde et sunt soveromsklima og friske madrasser og puter
   
Kunne vi tenke oss å ha på oss de samme klær en tredjedel av livet og aldri vaske dem?
   
Tenk deg hvor møkkete og fullt av bakterier og sykdom våre klær ville ha etter bare en måned uten vask
   
Men vi kler oss med våre madrasser og puter for omtrent en tredjedel av livet… og hva gjør vi for å holde dem rene og friske?
   
Bakterier, insekter, sykdommer og mye mer finnes i våre puter og madrasser og gir oss usunne soverom og dårlige forhold for god søvn for både barn, gjester og oss selv.
   
Barn på overnatting, besøk hos bekjente, tenåringer på hybel…. tenker vi noen gang på deres madrasshygiene?
   
Uønskede kryp reproduserer seg under oss hver natt… og gjør våre madrasser til yngleplasser for allergen, slik som sengemidd og veggedyr – faktorer som bidrar til en stadig økning i luftveissykdommer som astma, eksem og bitt fra veggedyr.


Noen hverdagsligemadrasscenarier…

Vi nyter frokost på sengen… ved et uhell tømmer vi kaffekoppen og lager en dam av fuktighet på madrassen. Men kaffen trenger ned i madrassen… har vi ufrivillig lagt forholdene til rette for meldugg og bakterier. En stor og lite pen flekk vil for alltid pryde madrassen som et taust vitne.
   
Men spedbarn og smårollinger baser i foreldrenes senger sammen med sine foreldre… og når husets firbente venner kommer på besøk får man med seg flere småkryp, støv, hår, allergen og utendørs skitt og fuktighet.
   
Tenk deg hvor møkkete og fullt av bakterier og sykdom våre klær ville ha etter bare en måned uten vask


Noen kropp & madrasscenarier…

Kroppsvæsker lekker gjennom våre laken… slipper inn i madrassen og blir der… og bidrar over tid til luftveisproblemer og andre helseplager
   
Lekkasjer fra ammende, gravide, intim fysisk kontakt, menstruasjon, overgangsalder med svetteproblemer, blødninger, sengevæting og inkontinens.
   
Skjolder på våre puter fra sikling – bidrar til økt vekst av sengemidd allergen m.m.
   
Normal perspirasjon uansett soveromstemperatur bidrar til nedbrytningen av våre madrassers hygiene og kan på sikt påvirke vår helse.
   
Urinlekasjer er hyppig forekommende og er svært vanskelig å fjerne fra madrassen. Sammen med vond lukt bidrar urin til gode forhold for bakterievekst.

 

Hjelp! Hva er Protect-A-Bed® løsningen?

Den mest effektive måten å beskytte oss mot noen av livets lekkasjer og uhell…. og oppretthold god madrasshygiene for alle sengene i huset fra krybbe til dobbeltseng er å benytte Protect-A-Bed® madrassbeskyttere og trekk.

Protect-A-Bed® produkter sørger for at du får bedre kontroll på allergen, slik som ekskrementer fra sengemidd, sengevæting, veggedyr, lekkasjer og uhell – alt som påvirker madrassens hygiene.

 

Mer informasjon om madrasshygiene…

Kroppsvæsker er hovedårsaken til at madrasser og puter degraderes over tid… dette bidrar også til at madrasser mister sin bæreevne som igjen fører til at kroppen får dårligere hvile og søvn.
   
Sengemiddinfestasjoner forårsaker store mengder ekskrementer som forstøves, etter 10 år kan ubeskyttede madrasser veie nærmere det dobbelte av hva de gjorde som nye… og etter bare ett år kan en gjennomsnittlig pute veie 10% mer…
   
For å bedre vår personlige hygiene ønsker vi at alt sengetøy skal være friskt og rent for å sørge for den beste søvnopplevelsen.
   
Og for å opprettholde en sunn livsstil må madrass- og putehygiene være på høyde med vår personlige hygiene.
   
   


 

Norsk nettbutikk
Rask levering
Kundeservice Ring eller SMS 48600090