Shopping Cart

Ring oss på 48 6000 90

Hentelager i Solbergelva v/Drammen

PAB Veggedyr.

Veggedyr

Veggdyr - stor
   
 
Veggedyr er blodsugende innsekter som ikke ser forskjell på 5-stjerners hoteller, ungdomsherberger eller privatboliger. Økt internasjonal reising, resistens i forhold til sprøytemidler og forbud mot en rekke tidligere brukte bekjempelsesmidler har over de seneste årene gitt en voldsom økning i antall tilfeller. (Kilde: Folkehelseinstituttet).
   
Veggedyr er på konstant leting etter sitt neste måltid ….og de spiser kun menneskeblod. Ikke la det bli ditt!
   
Veggedyrbittet…
   
Veggedyr er blodsugere som trenger igjennom huden samtidig som spyttet deres inneholder et lokalbedøvende og anti-koagulerende stoff som reduserer smerten og som sørger for at blodet flyter lettere.
   
I rom med veggedyr kan man oppleve mange ti-talls stikk i løpet av en natt. (Har du noen gang vært på et hotell i utlandet og på tross av lukkede vinduer endt opp med mange myggestikk…?)
   
Bittene er som regel ganske smertefrie og av utseende som røde hevelser ganske likt som myggestikk
   
Hevelsene og merkene etter bittene går som regel over av seg selv i løpet av få dager. Andre merker ikke bittene i det hele tatt og har kanskje nattlige besøk av veggedyr over flere måneder før det oppdages at man har en infestasjon i huset.
   
Enkelte personer kan oppleve en allergisk reaksjon i forhold veggedyrbitt med røde hevelser med mye kløe. Infeksjoner på bittstedet kan forekomme.
   
Ingen sykdommer er påvist som følge av bitt fra veggedyr. Å oppdage at man har en veggedyrinfestasjon kan derimot være ganske psykologisk belastende for mange. Effektiv veggedyrbekjempning er vanskelig og tidkrevende og krever profesjonell hjelp.
   
   
Hvordan kommer veggedyr inn i hjemmet mitt og madrassen min…
   
Ulikt en del andre skadedyr, slik som kakkerlakker, er ikke veggedyr tiltrukket av urenslige områder med dårlig hygiene. Veggedyr lever utelukkende av menneskets blod og ikke menneskelig avfall…
   
Veggedyr tiltrekkes av karbondioksyd og kroppsvarme. Deres favorittgjemmested er madrasser, sengerammer, puter og soverommsmiljøet i sin helhet – det er derfor de i engelsktalende land kalles “Bed Bugs”!
   
Veggedyr er overlevelseseksperter som har eksistert siden tidenes morgen. De kan overleve fra 6 til 12 måneder uten blod komfortabelt hvilende i madrasser og puter…
   
Veggedyr har også spesialisert seg på å følge maten sin over store avstander. Mette veggedyr trekker vekk fra plassen de spiste og reiser i skoene, i klær og med kofferter i biler, tog, fly, busser og ferger.
   
Veggedyr kommer hjem sammen med oss og sørger for at en kostbar ferie fort blir langt dyrere eller en forretningsreise mindre vellykket… Veggedyrutryddelse er omfattende og sterke restriksjoner i tillatte sprøytemidler gjør arbeidet kostbart og tidkrevende.
   
Familie og venner og naboer kan uforvarende sørge for at dine soverom snart står for tur…
   
   
Veggdyr - stor
   
   
Hvordan vet jeg om madrassen min er tilholdssted for veggedyr…
   
Veggedyr etterlater seg karakteristiske merker som viser vertskapet at ubudne gjester har vært på ferde:
   
Laken, madrasser og puter vil etter hvert kunne vise mørke små flekker fra veggedyrenes ekskrementer og noen ganger blodflekker etter knuste veggedyr.
   
Under rammemadrasser og i sømmer kan man i blant finne insektrester, ekskrementer og rester av egg.
   
   
HJELP! Hva er Protect-A-Bed løsningen?
   
ALLER-ZIP™ madrass- og putetrekk med BUGLOCK™ tilbyr en totalbeskyttelse fra veggedyr såvel som sengemidd. Har du madrasser som har påvist veggedyr sørger ALLER-ZIP™ for at du ikke trenger å skifte ut madrassen.
   
Klikk her for å lese mer om ALLER-ZIP™ madrass- og putetrekk for totalinnkapsling i forhold til veggedyrbeskyttelse. ALLER-ZIP™ er forebyggende såvel som et akutt tiltak for å beskytte seg mot veggedyr, men er ikke alene en kur for utryddelse.
   
   
Tillegsinformasjon om veggedyr
   
Før 2.verdenskrig var veggedyr svært utbredt i den vestlige verden – også i Norge. Den var særlig forbundet med trange og dårlige boforhold. Med omfattende bruk av det forlengst forbudte sprøytemidlet DDT ble veggedyr nærmest utryddet på 1940- og 50 tallet. Sent på 1990-tallet var de tilbake, svært motstandsdyktige, meget levedyktige og i stadig økende vekst! Rapporter fra norske og utenlandske helsemyndigheter understreker alvoret i den raske spredningen av veggedyr.
   
Veggedyr er små (5-7 mm) rød-brune insekter med en oval litt flattrykt kropp som gjør at de kan få plass inne i et sprukket kredittkort. De spiser menneskeblod helst med 5 til 10 dagers mellomrom. Et måltid varer typisk fra 3 til 12 minutter.
   
Veggedyr er ikke i stand til å fly og sees sjelden i dagslys. Ulikt fluer og andre irriterende insekter oppsøker veggedyr mennesker bare når de skal spise. De er sultne og aktive om natten. Når de spiser svulmer de opp og blir rødfargete.
   
Veggedyr lever omlag ett år. I løpet av denne tiden legger hunnene typisk mellom 200 og 500 egg avhengig av mattilgangen. Eggene er hvitaktige, pæreformede, på størrelse med knappenålshoder og klekkes etter omlag 10 dager. Ansamlinger på mellom 10 og 50 egg kan typisk oppdages i madrassømmer og under sengerammer.
   
Link til infoskriv fra Folkehelseinstituttet
   
   
Norsk nettbutikk
Rask levering
Kundeservice Ring eller SMS 48600090