Shopping Cart

Ring oss på 48 6000 90

Hentelager i Solbergelva v/Drammen

Kiting – nå er det din tur

Kiting er ikke lenger forbeholdt dem som dyrker aktiviteteten som en ekstremsport. Det er i ferd med å bli en folkesport, og man regner i dag med at det finnes rundt 200.000 aktive utøvere internasjonalt.

 

En kite er en styrbar drage med en form som gjør at trekkraften kan utnyttes. Det kites på ski, snowboard, rullebrett, go-cart og på vannet. Norge er et foregangsland i utvikling av kiting på snø, og har egnede naturforhold med områder som Hardangervidda og lignende flate områder med lang snøsesong og mye vind.

 

Utvalget av kiter som i dag tilbys spenner over et sammensatt utvalg fra enkle treningskiter som egner seg til å lære å fly kite til avanserte depower kites hvor du finner masser av kontrollerbar kraft som også passer til viderekomne kitere. De enkleste har små skjermer med liten kraft som egner seg perfekt for de som ønsker å komme i gang. HQ Powerkites er en velrenommert produsent som produserer solid kvalitet fra de enkleste til de mest avanserte flymaskinene.

2, 3 eller 4 liners kite…

4-liners kiter anses av mange som de beste. Disse gir svært pålitelige egenskaper og er de enkleste fly. Når du krasjer vil en 4-liners kite komme i lufta igjen øyeblikkelig. Disse er som regel også de kitene som snur raskest, spesielt når man er i yttekant av det vindområdet de er konstruert for. På den annen side – disse kitene ligger også i et høyere prisleie. Beamer V er allikevel et prisgunstig alternativ som tilbyr kraft og høy stabilitet.

3-liners kiter er en populær kompromisløsning mellom 4- og 2-liners kiter og et foretrukket alternativ for snøkiting. Rush 4 PRO er en perfekt begynner kite med 3-liner og svært gode flyegenskaper. Et trinn opp finner du Scout III – mer kraft, hurtigere turns og forbedredet dynamikk – en flott ingangsbilett til snowkiting! Apex IV er neste trinn – en depower kite, godt egnet for entry-level med sine stabile og lett kontrollerbare egenskaper men samtidig med krefter som vil glede erfarne kitere. En av markedets mest prisgunstige depower-kiter. Neo og Hydra har selvoppblåsende kammer som gjør modellene egnet til bruk på vann. Her finner du en produktpresentasjon av den populære treningskiten Rush 4 PRO:

2-liners kiter er de enkleste og rimeligste. Dette er kiter som gir basis-kontrol og ikke de samme egenskapene med tanke på re-launch og styring som de øvrige. Velger du en 2-liners kite som Symphony får du en rimelig inngangsbilett til det å lære å fly en kite og et spennende alternativ til en konvensjonell drage.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Norsk nettbutikk
Rask levering
Kundeservice Ring eller SMS 48600090