Shopping Cart

Ring oss på 48 6000 90

Hentelager i Solbergelva v/Drammen

Broon T870 – kundeomtale

Broon T870 – “Som skapt for norske forhold!”

Som elbilentusiast er det lett å bli litt overivrig, og da guttungen og jeg fikk se den nye SUV’en fra Henes hos Choppi.no var vi skjønt enige. Det var klart han også måtte ha en elbil.

La det være sagt med en gang, det er mye som skiller denne lekebilen fra en vanlig elbil, ikke minst er det helt forskjellig batteriteknologi, men på den annen side får man mye kult som jeg ikke har på min elbil. Broon T870 har ekte firehjulstrekk, skinnsete, LED hovedlys, høyttalere, pekeskjerm (med mulighet for bl.a. å kjøre Spotify!!), kjøremodusprogram og ikke minst fjernkontroll. Det siste kan være veldig greit når 3-åringen skal ut å kjøre uten hverken trafikalt grunnkurs eller å ha utvist særlig stor tålmodighet for pappas forsøk på å forklare hvordan man kjører bil.

Komme i gang

Bilen kommer i en stor eske og er montert på en liten halvtime. Deretter er det bare å toppe opp batteriet, og så er den klar til å kjøres.

Bilen kan settes i to hovedmodus: fjernkontrollert eller manuell. Med fjernkontroll er det du som har styringa, mens sjåføren med nøye seg med å late som han kjører. I manuell er det sjåføren som har full kontroll, og du som må nøye deg med å se på poden utføre mer eller mindre halsbrekkende manøvre.

Konseptene er kjente fra før. I bilen finner man gass, brems, girspak (fremover/bakover), blinklys, horn og ratt. I tillegg kan man skru av og på hovedlys og styre musikken fra pekeskjermen. Det siste kan nok bli litt vrient for de minste, men da er godt at pappa fikser det.

Heldigvis finnes det også noen sikkerhetsinnstillinger som gjør at man kan begrense toppfart (5 trinn, max toppfart er 8 km/t) og man kan også velge om bilen skal bremse automatisk når man slipper gassen eller om man må bremse selv. I tillegg kan man også velge om responsen skal være myk og forsiktig eller direkte og sporty, så bilen vokser med sjåføren etterhvert som han blir mer erfaren.

Ekte kjøreglede

Derfra er det bare å kjøre og kose seg. Bilen er faktisk veldig morsom å kjøre med fjernkontroll (både med og uten passasjer), men mest gøy er det nok å se på når de små kjører selv.

Kjøregleden er påtagelig og det er spesielt morsomt å se hvordan mestringsfølelsen kommer etterhvert som barna lærer å manøvrere kjøretøyet. Ekstra frydefullt blir det med Kaptein Sabeltann strømmende ut fra høyttalerne.

Bilen har en uovertruffen fremkommelighet, som gjør at gutten kommer frem stort sett over alt. Hos oss kjører den mye i hagen med litt bakker og ujevnt terreng uten problemer, og det er gøy å se hvordan firehjulstrekken jobber når man gir den litt utfordring.

Rekkeviddeangst!

Batteriet varer overraskende lenge og vi kan fint være ute å kjøre i 1-2 timers tid, og enda lenger når barna bruker bilen i lek. Hos oss blir den ofte brukt som en del av en lek, som f.eks å kjøre til “butikken” for å handle, og så kjøre tilbake til lekehuset.

Det går også an å ta den med på en liten langtur hvis butikken ikke er så altfor langt unna. Jeg har puttet minstemann på 10 måneder oppi og kjørt med fjernkontroll i stedet for å bruke barnevogn på handletur. Han sitter fint i setet med selene på og nyter utsikten, og skulle han bli utålmodig kan man alltids installere en babyapp på pekeskjermen. Den eneste ulempen er vel at bagasjerommet er litt begrenset, slik at de største handleposen må man bære selv.

Moro for store og små

Det er ingen tvil. Elbil er morsomt for store og små, og med denne leke-SUV’en har guttungen fått en tøffere bil enn pappa. Det synes han iallefall selv. Og jeg må jo innrømme at jeg ofte tenker at jeg gjerne skulle hatt en sånn jeg og. Bare litt større.

Håvard Bjurholt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Norsk nettbutikk
Rask levering
Kundeservice Ring eller SMS 48600090